Pro Evolution Soccer 2015 (xbox one)

9,99

1 na zalogi

1 na zalogi

Izdal: Konami
Datum izida: 13.11.2014
Zvrst: Športne
Platforma: Xbox One

»Igrišče je naše!« je slogan, s katerim pri založniku Konami na vse pretege promovirajo nogometno igro Pro Evolution Soccer 2015, ki naj bi bila s pomočjo gonilnika FOX prava vizualna poslastica, veliko izboljšav pa naj bi bila igra deležna tudi pri načinu igranja.

Konami zagotavlja vrnitev starih vrlin franšize in obljublja popolno ter navsezadnje tudi lahko kontrolo nad vsemi igralci; popolnoma so bili predelani osnovni elementi igre, tako da bodo podaje in streli veliko natančnejši, kot ste vajeni. Kljub boljši natančnosti, ki bo seveda odvisna od kvalitete igralca, pa to še zdaleč ne pomeni, da boste gole zadevali kot po tekočem traku. Vratarji bodo z novim delom veliko bolj inteligentni in se bodo posledično tudi bolje postavljali, tako da boste imeli čim manj prostora za uspešen strel.

Dodelane bodo tudi animacije, ki naj bi bile veliko bolj realistične od tistih, katerim ste bili priča v prejšnjem delu. Obrambe vratarjev bodo izpopolnjene do potankosti; videli boste lahko, kako na njih in na žogo vpliva sila gravitacije, kar bo nedvomno vplivalo na celotno dojemanje igre, saj bo le-ta posledično delovala veliko bolj realistično, animacije pa ne bodo toge in nepraktične.

Veliko pozornosti je bilo namenjene tudi preigravanju in dvoboju ena na ena, kjer bo ključnega pomena postavitev igralcev. Igralec bo moral biti sposoben zadrževati žogo v svoji posesti, odpreti prostor med nasprotnikovimi branilci, ki pokrivajo njegovega napadalca, in nato smukniti skozenj ter ustvariti priložnost za zadetek. V vlogi branilca bo moral biti igralec v tem primeru zelo pozoren, natančno opazovanje nasprotnikovega premikanja in navsezadnje tudi zbranost pa bosta ključnega pomena za odvzem žoge in potencialen protinapad.

S prihodom najnovejšega PES-a se vam obeta tudi boljša in bolj dinamična izkušnja pri tekmah z računalniško vodenimi ekipami. Umetna inteligenca, ki se pri takih igrah večkrat izkaže za kar velik problem, saj je v večini primerov jako preslaba, je bila ena izmed ključnih elementov pri popolnem preurejanju igre. Ta bo od igralcev zahtevala veliko večje poznavanje nogometnih veščin, saj si bodo z njeno pomočjo AI ekipe le redkokdaj privoščile napako, še tolikokrat manj pa jo bodo dejansko povzročile, s čimer bo igralec primoran razmišljati strateško in navsezadnje tudi prebrisano.

Več kot tisoč svetovno znanih igralcev bo s pomočjo novega gonilnika dobilo tudi skoraj popolnoma identičen videz, podrobno pa so se pri razvijalcu osredotočili tudi na njihov stil igranja. Med seboj se bodo razlikovali po proslavljanju zadetkov, animacijah, preigravanju in izvajanju prekinitev, njihove reakcije pa naj bi bile skoraj popolnoma identične tistim v resničnem življenju, tako da ne bodite presenečeni, ko boste na primer ob igranju proti Braziliji priča teatralnim vložkom Neymarja, njegovi izjemni hitrosti in odličnim smislom za preigravanje.

Podobne lastnosti boste lahko videli tudi pri nasprotnikovih igrah. Če boste vi lahko krojili način igranja in taktiko vaše, ekipe pa vam tega ni za pričakovati pri nasprotnikovih, kar pa morebiti tudi ni tako slaba stvar. Tako kot igralci, bodo imele tudi ekipe svoje »osebnosti«. Ekipa, ki se v resničnem življenju, poslužuje predvsem obrambnih taktih in se osredotoča na protinapade, se bo tako obnašala tudi v igri, medtem ko od napadalno usmerjenih ekip lahko pričakujete pravi blitzkrieg.

Šifra: 8025 Kategorija:

Go to Top